Uusi kalusto = Uudet kujeet?

Kun syyskussa kuulin tulleeni valituksi Suomen Sigma Ambassadoriksi aloin heti miettiä, että mitenköhän omat toimintatavat tulevat muuttumaan. Nyt kun Tamracin repussani sisältö on vaihtunut Kameran runkoa lukuunottamatta Sigmaan ja optiikan vaihtuessa tuli hieman uudenlaisia polttovälejä käyttööni on syytä alkaa miettimään kentänlaidoille painuneiden askelmerkkien uusimista.

sigma120-300

Sigman 120-300mm F2.8 on ensimmäinen lasi joka tulee mullistamaan mun maahan painuneet urat. Aiemmin ”päälasi” oli 70-200mm F2.8, mutta nyt tällä vähäisellä käytöllä uskallan epäillä että tämä 120-300mm tulee olemaan urheilukuvaamisessa THE LINSSI

Olin oikeasti yllättynyt kun eilen ensimmäistä kertaa tällä korisliigakaudella jysähdin istumaan Mansikka-ahon urheiluhallin lattialle ja kokeilin kameran nokalle tuota kyseistä lasia.
Se piirtää aivan jäätävän hyvin. Mitään muuta miinusta en siitä ensimmäisellä kerralla löytänyt kuin painon. Tietysti kotiin unohdettu monopodi olisi helpottanut, mutta nyt se oli kotona. Ai persana miten se painoi. 3,390g on muuten karmea jötikkä pitää pari tuntia näillä naruilla. Jo ennestään jäykkänä oleva selkäfile ja golfkyynerpää ei kyllä ainakaan parantunut eilisestä.

Se miten tuo lasi piirtää ja mihin tsäpäkästi tarkennus toimii auttoi aina hetkellisesti unohtamaan kivun vasemmassa ranteessani ja selässä. Vaikka primelasien puolesta olenkin puhunut, on nyt aika ottaa hattu nöyrästi pois päästä ja sanoa että zoomilla tulee myös mahtavaa jälkeä.

DSC_8801

Vaikka Kouvojen kotiluolassa ei kaikkein kirkkain valaistusolekaan, niin pimeintä nurkkaa myöden tarkennus oli nopeasti kohdallaan ja kun oikein tarkoituksella koitin kuulostella ja tunnustella tarkennuksen ”rapeutta”, niin onhan se vaan poka aika hiljainen ja sulava. Tommonen paikka jossa periaatteessa sun on oltava jonkun aikaa ehkä jopa paikallaan, mutta kohteet liikkuu niin tää minulle uusi polttoväli 120-300mm ja zoomi oli kyllä mukava yllätys. Seuraavaksi pelmahdan jäähallin pimeyteen ja otan monopodin mukaan ;)